Domeniul Golesti, judetul Arges 

     Weekend-ul trecut m-am hotarat ca vreau sa fug de agitatia din Bucuresti. Asa ca am dat repede un search pe Google unde as putea sa merg pentru cateva ore. Si cautand ceva interesant am descoperit acest loc minunat din judetul Arges, Domeniul Golesti. Pentru a ajunge acolo se merge pe A1 – Bucuresti – Pitetsi si iese de pe autostrada spre Pitesti Est si se urmareste localitatea Stefanestii Noi si se ajunge in satul Ciocanesti unde se afla o pancarda mare pe care scrie Domeniul Golesti, la aproximativ 10 km de Pitesti. Pretul unui bilet este de 7 lei. Pentru a putea vizita toata aceasta locatie este bine sa aveti la dispozitie minim 2 ore. Acest Muzeu a fost reabilitat si conservat cu Fonduri Europene. 

         Denumirea corecta este < Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti > . Acest Muzeu a fost infiintat de catre Carol al II – lea , la data de 7 Iunie1939 si purta numele de < Muzeul Dinicu Golescu > . 

          Cea mai importanta piesa a muzeului este vechiul Conac al Golestilor, cladit in 1640 de catre marele vornic Stroe Leudeanu , casatorit cu Visa Golescu, cu ajutorul unui mester pe nume Stoica.  In urma unui incendiu datorita unui asediu din 1716, cladirea a fost grav afectata. Cel care reincepe reconstructia conacului este banul Radu Golescu , tatal lui Dinicu Golescu.

         Dezavantajul locatiei este ca in zona nu am vazut vreun restaurant sau vreun loc pentru a servi masa. Recomand sa mergeti in Pitesti pentru masa sau cu pachetelul de acasa.

           Merita sa petreci putin timp cu prietenii sau cu familia.  

     

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: